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Talking about food the social and the global in eating communities

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Talking about food :  the social and the global in eating communities

the social and the global in eating communities

Ort: Amsterdam ; Philadelphia
Verlag: John Benjamins Publishing Company
Erscheinungsjahr: [2020]
Umfang: VI, 284 Seiten
ISBN: 9789027207081
Schlagwort: Ernährungsgewohnheit ; Gaststättengewerbe ; Terminologie ; Globalisierung ; Soziologie
Einzelband einer Serie, siehe auch übergeordnete Titel
 
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Person: Rüdiger, Sofia [ca. 20./21. Jh.] [Herausgeber] Fragezeichen
Person: Mühleisen, Susanne [1967-] [Herausgeber] Fragezeichen
Titel: Talking about food
Untertitel: the social and the global in eating communities
Von: edited by Sofia Rüdiger (University of Bayreuth), Susanne Mühleisen (University of Bayreuth)
Ort: Amsterdam ; Philadelphia
Verlag: John Benjamins Publishing Company
Erscheinungsjahr: [2020]
Umfang: VI, 284 Seiten
Umfang: Illustrationen
Reihe: Impact
Band: volume 47
Sprache: Englisch
Bemerkung: Includes bibliographical references and index
Abstract: Introduction : food and talk in social life / Susanne Mühleisen and Sofia Rüdiger -- How less means more in the comments section of vegan food blogs : exgredients such as gluten-free and extreme case formulations / Cornelia Gerhardt -- The moral taste of food : a discourse analysis of social media discussions about vegetarianism and veganism / Martina Drescher -- The local and the global in airline food / Markus Bieswanger -- Language in transnational communities of consumption : indexical functions of English in third wave coffee culture / Britta Schneider -- Craft beer and linguistic life-style emblematization / Theresa Heyd and Marius Eckert -- (Un)healthy food discourses : the contradictory roles of health in food discourses and identities in the production of a TV show about food / Jana Declercq -- Dinner for one : the use of language in eating shows on YouTube / Sofia Rüdiger -- "Tell me about food and I tell you who you are" : expert identity in intercultural food discourse via Skype / Stefan Diemer and Marie-Louise Brunner -- Formality and informality in cooking shows : Paula Deen and the development of a genre / Susanne Mühleisen -- A rich sauce of comedy : talking and laughing about Italian food in digital spaces / Delia Chiaro -- Naming practices in Singapore's hawker centres : echoes of itineracy / Jakob R.E. Leimgruber -- Naming food in English in multilingual Cameroon / Eric A. Anchimbe
Register: Includes bibliographical references and index
Andere Ausgabe : Erscheint auch als Online-Ausgabe, ISBN: 978-90-272-6099-4
ISBN: 9789027207081
Schlagwort: Ernährungsgewohnheit ; Gaststättengewerbe ; Terminologie ; Globalisierung ; Soziologie
Buchtyp: Aufsatzsammlung
RVK-Notation: MS 5560
RVK-Notation: ES 155
RVK-Notation: ZE 45500
Inhaltsverzeichnis: http://bvbr.bib-bvb.de:8991/F?func=service&doc_library=BVB01&local_base=BVB01&doc_number=032237...
Permalink: https://www.regensburger-katalog.de/s/ubr/de/2/1035/BV046828692